fredag 27 november 2009

Andrakaka baka






Har nu bestämt mig för att baka Pernilla Wahlgrens pepparkakscheescake som andra kaka.
Pepparkakscheesecake Cirka 25 pepparkakor
75 g smält smör
800 g philadelphiaost
2 ½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
4 ägg
cirka 10 pepparkakor

Glasyr:
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
Några pepparkakor

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mosa cirka 25 pepparkakor , blanda ner smör. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
3. Rör ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och kryddor och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
4. Häll i hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något. Lägg försiktigt ut cirka 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten. Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.
4. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
5. Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan.
6. Dekorera med egenplockade bär, gärna lingon och lite citronmeliss för ögats fröjd.