fredag 16 oktober 2009

Kunskap om de högre dimensionerna

Ännu en tidig morgon efter en kort natt. Eftersom jag har haft turen att bli älskad av världens bästa man så knaprar sig samtalen ibland långt in på småtimmarna, vilket förgyller livet och förkortar det egna hypnogrammet (djupet av de olika sömncyklerna) avsevärt. För egen del så ligger frekvensen dyssomni (sömstörningar) på en vanebildande nivå. Toppen av konsekvenserna rundas av genom daglig kontemplation och vila. Björns situation "dagen efter" är lite mer komplicerad som en följd av: tidig arbetsstart; små, gulliga, arga, mysig och intensiva arbetslamrater samt förlamande trötthet som gör vilken Björn som helst redo att gå i ide. Min kära man har dock en helt förunderlig grundhållning, orubblig av fysikaliska omständigheter. Hemligheten bakom herr Zachrissons, a.k.a. manlig version av Mia Törnblom, är djungelbokenmeditationen (ja, esoterisk så det förslår, går att återfinna i Akasha krönikan, förslagvis ett studium vid lågstadiekollegiet). Mantra enligt följande
-Var glad och nöjd med allt som livet ger och allt som du omkring dig ser, glöm bort bekymmer sorger och besvär. Var glad för vet du vad, en björntjänst gör ju ingen glad. Var nöjd med livet som du lever här!

Meditationen förutsätter inget annat än upprepning. Den är framförallt billigt och resurssparande. Släng era shaktimattor, eteriska oljor och hoppa över den krångliga sirsasanaställningen på morgonen! Gör lusten lättillgänglig och prisvänlig. En meditationsform för "the common man" vars vilja är att tränga in i metasfären av livsbejakande vetskap. Oj, oj så jag fick till det, borde rekryteras av Deepak Chopra till tjänsten som ansvarig marknadsförare.

Nä, nu måste det djungelboken mediteras lite...