fredag 28 mars 2014

Utflyktstips



Jag tycker iaf att Gunnar skulle passa perfekt som renskötare.
 Helgens museibesök på en fredag istället för lördag eller söndag. Fredag! Alltså fredag; strålande sol och en Björn som kom hem tidigt.
Ingemar tävlar i Kläppen. Svante tvättade och packade inför alpernaresan och Tovaliisa ville vila efter skolveckan. Vi får helt enkelt vänja oss vid att vara fyra musketörer på äventyr istället för sju.

Västerbottens museum passar  fint i vårsol och med två små. Promenad bland gårdar och samevisten, minimuslek och den fasta stadsutställningen. Ett vinnande koncept. Vi tar ungefär samma aktivitetsrunda vid varje besök. Gunnar verkar älska tryggheten i den välkända lekturen, vilket gör att hen upptäcker nya nyanser varje gång. Tror mycket på upprepning när det kommer till barnaktiviteter. I det återkommande lever möjligheten att våga se detaljerna, våga stanna upp och verkligen uppleva. Barnens rajd uppskattades mycket och vi stannade en lång stund bland trärenar, koltar, klövjesäckar och ackjor. Fiket är rätt dyrt och faller inte alltid i mina smaklökars jord, men jag orkade inte packa kaffekorg så vi köpte kaffe och kaka. Vågade lämna de runda chokladsmakerna och beställde en hjortronkaka. Söt, mild och jättegod. Avslutade eftermiddagen med spring på museets öppna ytor då Gunnar på barns öppna sätt träffat en tillfällig kamrat.
Gunnar ville leka med Pelle och hen fick delta i leken genom att läggas på olika ställen.