torsdag 20 mars 2014

FTP och mammalunch



Borde läst det finstilta med större noggrannhet. Borde anammat normaltillståndet, krass negativism. Skyddsmekanism för att slippa alltför stor besvikelse.

Tredje statsmakten har på alla sätt styrt det kommande riksdagsvalet i en "pedagogisk" riktning. Skolan är numer rikets arena för politisk batalj, i synnerhet konsekvenserna av den "frikostiga" friskolereformen från 92. Synd bara att "drevet" i mångt och mycket sveper alla friskolor över en kam; pedagogiska likställs med koncernalternativ.
En känsla av maktlöshet infinner sig då man, likt många andra, stolt arbetar långt från vinstmaximeringens monetära grönbeten. Förskolor och skolor där eventuella överskott direkt tillkommer barnen/eleverna. Alla lärarsystrar och bröder som brinner för skolan som "skatteutjämnande" plattform och som verkligen inte lyfter bonusar (plural?) i mängder, eller någonsin. Detta oavsett huvudman.

Men... som Jerry William sa - det är svårt att vara kommunist i ett kapitalistiskt samhälle.


Så när det vita fönsterkuvertet från afa försäkring öppnades så var jag så himla glad och fylld av tillförsikt. I tanken hade jag redan läst meningen om utbetald FPT. I tanken skulle jag köpa såna där fräna löparskor. I tanken skulle vi laga bilen. Ytligt, ja absolut. Fjantigt, töntigt, medelklasslöjligt. JA!

" Vi kan inte betala någon ersättning..."

Vad är 90% av lönen...
Något så fjantigt som imaginära löparskor och service av en miljöbov. Men ändå...

Innetemperaturen sjönk några grader, men turligt nog var jag bjuden på mammalunch och blev dessutom upplockad för handlingspromenad.
Efter att ha träffat urfina bäbisar, ätit jättegod lunch och haft det så himla bra med två mammor, ja då har superlativ- kvoten fyllts och humörets kurva pekar uppåt.