torsdag 10 december 2009

Julklappshandeln!

Morgonsolen (typ) väcker mig, stiger upp i öster.
Aftonsolens röda bloss sjunker ned i väster.

Pentatonisk sång som jag sjungit med barnen många många gånger.

Vi försov oss, men det blev ändock en riktigt fin morgon. Tova-Liisa var glad som en lärka när lucialinnet, röda bandet, glitter, tärnljus, pepprisar och lussebullar packades ned inför morgondagens luciande på Waldorfskolan. Det blir säkert det finaste av de fina luciatågen.

Själv har jag tränat, cyklat och simultantittat på tv. Idioti egentligen men rätt kul eftersom Herta Muller (ja, de tyska prickarna skiter jag fortfarande i)intervjuades.
Peter Englund (den bodenfödde ständige...)tillkännagivande av Muller som litt.pristagare tycker jag var vackert och välformulerat.
"med poesins förtätning och prosans saklighet tecknar hemlöshetens landskap".
Alltså, riktigt trevlig morgonträningssejour med lika delar svett och nobelfest. Mullers Atemschaukel önskas som julklapp till snällsträvande utmattningskvinnor!

Det här med julklappskapitalismen är tillika rörande och upprörande. Rörande att vi, trots förmågan att reflektera, går på marknadens propaganda och upprörande att vi faktiskt går med på vinstmaximerande i en tid av kapitalismens krackelerande.
HUI (handelns utredningsinstitut) beräknar att omsättningen kommer att landa på cirkus 62 milj kronor, d.v.s. per capita 6000 bagis som gemene svensk sätter sprätt på?!!!
Det är med andra ord dags för självrannsakansrevolution!
1. Tillverka egna julklappar. Roligare att ge och få.
2. Stöd barncancerfonden genom att ge bort det fina hopesmycket á 295 kr. Gå in på www.barncancerfonden.se
3. Köp Vi-skogens julkort.
4. Ge bort nödvändiga klappar, sånt som ändå skulle köpas.
Präktigt så det förslår va?
...men för f:n se dig omkring i världen så blir det präktiga det livsnödvändiga.