söndag 16 februari 2014

En helg i mängden

En helg med diverse familjebestyr.
Lördag i Hembergsbacken, Sverigecupen. Ingemar i fjärde heatet så vi visste att det skulle bli en heldag. Lunchmatsäck och ombyteskläder, nycklar till en bra dag med glada barn. Kycklingwraps till lunch och kanelbullar senare på dagen, enkelt och lätt att äta såväl ute som inne. Gunnar åker på samma mini snowboard som Svante lärde sig på för 17 år sedan. - Aka pappa aka!
Björn, den mänskliga liften, slet hårt. Så pass hårt att han fick träningsvärk. Gunnars ögon lös (provinsiellt språkbruk) av absolut lycka och glädje, en sån spontan glädje som hör barndomen till, när Ingemar och ett helt gäng jibbers och snowboardåkare glatt tittade på och gav peppande kommentarer när hen åkte sina trettio meter om och om igen.
Efter en timmes åkning och lite skottning, favoritspaden var så klart med, var Gunnar supertrött och redo för välling och lunchvila i vagnen. Denna underbara vagn som i ett klick förvandlas från mono till duo.
Barnvagnsköpet i höstas föregicks av ångest och våndor, blev manisk i mitt navelskåderi och nagelfor nog vartenda syskonvagnstest. Efter tre månader med vagnen så kan jag konstatera att den har visat sig vara ett riktigt toppenköp som används absolut hela tiden.
Eftersom Gunnar sover lunch i vagn utomhus; på barnträdgården och hemma så somnade hen snabbt.
En hel dags utevistelse, utan att åka själv, gör att kylan och vätan kryper in i klädfibrerna, når huden och lägger sig som en kall filt.
Min kära vän och hennes dotter hade också tagit sig till backen denna blöta dag och tillsammans avslutade vi dagen med te och bullar.
Söndagsvädret har visat ytterligare en nyans av grått. Vi trotsade den kyliga vinden och de ledsna snödropparna för att åka skrana i gropen tillsammans med Lisa och hennes små.
Björn skottade när vi kom hem och vilade sedan middag. Älskar mina promenader och passade på att lägga Pelle i vagnen och dra på mig varma kläder. Promenerade in mot stan och handlade på vägen hem, men fy vad tungt det är att gå i snömodd. Blev blöt och trött, bra trött.
Nu vankas korvstroganoff och slötittande på OS.
En helg i mängden, men ändå fin.