torsdag 26 januari 2012

Morgonbestyren

Kort om morgonbestyren som har genomgått en metamorfos de senaste två veckorna:

01-05.00 Amning varvas med kramar, kräkstorkande och blöjbyten.Spälsängen är husets mest överflödiga möbel. Vi har alltid samsovit med våra barn, men av någon märkligt anledning så uppstod ett spjälsängsinredningsbehov veckorna innan förlossning. Retroinspirerade barnsängkläder och Gunilla Axén designat spjälsängsskydd införskaffades. Ser sådär familyliving fint ut, men är totalt meningslöst. Har fått funktionen av familjens nya tvättkorg.
05-07.00 Ammar, stirrar i väggen, räknar får och ammar lite till. Försöker läsa om spädbarnets psykologi (en julgåva av svärföräldrarna), men sömndyslexin är för svår och bokstäverna dansar.
07.00 Väckarklockan ringer. JA! Björn väcker Ingemar och Tova-Liisa. Familjen går ner och äter frukost medan mamman (jag) har egentid, d.v.s. jag sover 30 minuter.
08.00-09.30 Skola och arbete för Björn, Ingemar och Tova-Liisa, lugn och ro i hemmet. Äter frukost, alltid Saltås musli med filmjölk, framför morgonnyheterna.
Stefan Löfven som ny partiledare i S. Intressant med en partiledare från facksidan, men räcker det? Orkar dock inte löpa tanken ut. Byter blöjor och tvättar bebisögon. Svante kommer in från sitt gårdshus (han är gymnasist, vilket innebär sovmornar i plural när kommunen sparar pengar genom att minska lektionstimmarna på kurserna).
Sedan fortsätter morgonen med en god bok och amning, inte alls dumt och helt annorlund i förhållande till mitt liv de senaste fem sex åren.