måndag 3 augusti 2009

Vintercirkus

Säsongen 2008-09 är avslutad och minnet värmer, trots sommaravbrottet, i kroppen. Eftersom Svante tränar snowboard, Ingemar freeskii och Tova-Liisa slalom så räntade det en del på skjutsningsfronten. Inalles 4 turer per vecka samt helgåkning. Det var också den här säsongen som vår dröm gick i uppfyllelse, d.v.s. stuga i fjällen. Vår maffiga "cribs" utgörs av en Polar 540 modell75, med atmosfären intakt. Eftersom vi har snälla vänner med med skickliga åkarkunskaper så kunde en förgård rattas upp från Sundsvall till Tärnaby under den gångna helgen. Säsongen 2009-10 väntar och vår numer superlycksiga cribs står som en liten pärla på Tärnaby fjällbys camping.
Tävlingsmässigt och träningsmässigt så hade vi buskul. Svante tränade två dagar i veckan med UHSK snow och var då själv tränare en av dessa. Ambitionen var att klämma in onsdagsträning med Brädlappen, men på grund av ett pressat schema och mycket pluggande så lyckades det inte på kontinuerlig basis. Fjolsäsongens Snow SM i Vännäs var dunderkul och förhoppningarna var stora inför 08-09, tyärr nåddes vi av info alldeles för sent och fick därmed skippa Kläppen. För Ingemars del startade säsongen med höstens studsmatteträning och vattenhoppscamp, något som uppskattades otroligt. De äldre killarna satte nu dubbla flippar och Ingemar övade hårt för att få till en dubbel, vilket nästanlyckades. Annars övades cork och D-spin, alltså sådant som skulle göras på snö. Studsmatteträningen gav resultat och ett idogt corkövande fortsatte i backen. Under säsongen tränade Ingemar såväl jibbing som puckel och nådde fina resultat i båda grenarna. 1:a i KM i puckel samt 4:a i jibbing SM i Åre. Satsningen på Jib academy var stor, men tyvärr gick han inte vidare.
Tova-Liisa startade med ett höstlovsläger i Tärnaby, hennes allra första. Roligt, men ibland så intensivt att hon istället ville friåka med pappa och mamma. När Bräntis öppnade startade också slalomträningen för UHSK:s olika träningsgrupper. T-L utvecklade skäret och snabbheten under säsongens gång och deltog också i några tävlingar.
Ja, nu väntar vi med spänning och längtan på vintersäsong 09-10!