onsdag 1 december 2010

KÖN (inte kön)

Har haft en köntänkardag vad fan är det tänker du? Jo en sån
dag är en dag när man lägger lite extra märke till alla upptrampade genusstigar som människor väljer (medvetet och omedvetet) att ta. Tjejen som är med killgänget och sedan glöms bort när grabbarna går iväg.Tjejen som alltid måste ta mer plats, vara mer bombastisk för att tillåtas in i den pojkiga samvaron. Killen som älskar att hänga med tjejerna, men som hela tiden möter en vuxenvärld som enbart ser hans utanförskap i pojkgemenskapen. Kvinnorna vars blickar enbart söker den manliga bekräftelsen. Duger jag? Appellerar jag till de rätta hormonerna? Tyck om mig!Se mig? Männen, äldre gardet, vars röst är likt lagen för somliga. När åläggs vi våra roller? Varför bär vi dessa ok?
Tycker verkligen alla 30+are att det är superskönt med läppklyvare (tajta jeans som liksom lägger blygdläpparna på vardera sida som ett korvbröd), svarta stövlar och svettslimtröja? Svettas vi sida vid sida på gymetför att ens våga nudda vid bikinitanken under de närmaste 7-8 månaderna?
Visst vill vi imponera, förstora oss själva, visa oss på styva linan, men vad är då inte mer imponerande än någon som kan saker och ting, gör saker och ting. Verkligen, verkligen lever.
Snälla killar och tjejer, töser och pågar bryt könsrollerna och andas. Det är ju för f.n. nog jobbigt med den andra skiten, att bara vara människa.