söndag 11 april 2010

Påsklov






Puh! Det kostar på att vara miljövänlig. För att bryta fula ovanor/laster valde familjen Z (typ Björn bestämde i sann patriarkal anda)det kollektiva alternativet för resa till och från vår fjällhytte/hjulstuga/husvagn+förgård/fattigmanslyx. Gick bra, eller ganska bra, men sardinskänslan och torgskräcken vill liksom inte ge med sig. Har nästan hål i trummhinnorna efter allt tjat från Tova-Liisa, - är vi inte framme snaaart, snälla mamma!? Som om min snällhet krymper avstånd?! Det värsta gnället gick dock att bota genom tvångslyssnande på samma saga om och om igen. Tutten hatar numer Kåldolmar och kalsipper. Kollektiva alternativ eller inte, påsklovet bjöd på ros i massor: fint väder, fina barn, sladdsnö, carvingsvängar och grillmiddagar. Enkla och rutinmässiga nöjen fick dagarna att segla förbi i en rasande fart. En dag i vårt älskade Björnviste (typ mysigare än husvagnsparkeringen i Tärna)kan/ser ofta ut enligt följande:

05:00 Fan vad kallt!
07:00 Kissnödig, kissnödig NU! Ok, på med crocksen (inte vintervänliga, men perfekta för trötta slöfockar) och plums, plums till servicehuset.
08:00 Revelj?! Upp ungar det blir en toppendag! Håll... Jag vill sova!!! (tonåring)
09:00 Frukost med en stressad Björn som får tvångstankar för att familjen fortfarande sitter runt vårt lilla fikabord i mässingen.
10:30 Allt packat och klart (gick bättre när Björn tog en skidtur eller gick ut för att handla).
11:30 Hopp, hopp, snurr, snurr, 540,720, lincoln,japan,tail osv osv. - Var den clean morsan? - Jo, jovisst (hoppas ingen märker att jag tittar åt ett helt annat håll, blundar och njuter av solen).
13:00 Fika i någon trevlig grop som Björn grävt (håller matriarkatets flagga högt och röstar för fördelaktig arbetsfördelning i hemmet).
16:00 benen värker och hjärtat slår fort. Lycka efter en fin åkdag.
17:00 Tonåringarna diskar
18:00 Middag
20:00 Spel och mys
22:00 Natti natti