söndag 24 juli 2016

Sommarkväll

Högsommar övergår i sensommar. Frukten mjuknar och koppen med vinäger och diskmedel ställs fram. Den moderna skördetiden närmar sig och allt sparat springer i kapp. Lättjeglaset töms, men än väntar dagar som börjar slutar och går in i varandra utan vidare reflektion eller ansträngning.
Gunnar älskar vår trädgårdspool, badar mest hela tiden. En fisk i barnklädnad. Lillebror avvaktar, badar händerna och när kroppsvärmen visar sig som rosor på kinderna vågar sig runt runt på tå i det kalla vattnet.
Kvällar av småprat, vänner och bubbel. I går festligheter och i dag kom farmor och farfar på besök till småbarnens stora glädje.
Utanför lyser grannens lampor och jag konstaterar att mörkret smyger sig på. Gunnar sover på soffan och Björn har anslutit sig till nintendovandrarna.
Idag fyller en gammal vän år, 43 år. På torsdag är det min tur. 15 707 dagar, många dagar på jorden. Ödet, kära Nemesis.
Glimtar av livserfarenhet blossar upp och försvinner. Vill inte att det sorgsamma skall bli min resonanslåda. Vill inte att dova klanger skall ta över.
Tro ger liv, lust och kraft att förändra. Sliter mot tron. Alltid.
Vill tro att mina 15 707 dagar följs av minst lika många ljuva, underbara, känslosamma, nära och älskade dagar. Att dela dem med älskade och nära i vetskapen om att vi alla en dag skall dö, men att vi alla andra dagar skall leva.
Lika säkert som att högsommar blir sensommar och sensommar övergår i höst.
Vill tro att sensommarklibbet kompenseras av jordevärme, mogna bär och sköna havsbad.