söndag 3 februari 2013

Söndag

Älskar gröt i alla former; havre- manna- korn- skrädmjöl, ris... ja allt förutom hirsgröt.
Min havregrynsgröt har textur och söta aprikoser. Familjen föredrar slät gröt  utan aprikoser. Vid morgonens grötfrukost pillades det därför en hel del och gnälldes. Fick sovmorgon igår, en ynnest som bär frukt i form av gott humör, ett humör som inte rörs eller störs av gnäll. Söndagen ägnas åt fortsatt målning och tapetsering, förhoppningvis ett arbete som under kvällen utmynnar i möblering tillsammans med Tovaliisa. Väntar också med spänning på Traderaauktionernas avslut under dagen, hoppas att vi kammar hem två fina sänglampor i teak och linne samt en klotlampa för  billig penning.
Känns som att det mesta som  vår familj äger och har sorterar just under benämningen "billig penning". Allt är lite skavt, lite skruttigt och lite använt, vilket omfattar såväl möbler som fordon och husrenoveringsmaterial. Lådor som satt sig och går igen med hustrix alternativt våld, skåp som väntar på en vänlig hand och fåtöljer som annars skulle ha återfunnits i Återvinningens lokaler.
Soffa. Dagens fynd på Ikea 750 kr
Ibland känns hemmet som ett enda stort frågetecken. 50-talsmöbler och  ph-lampor i all ära, men ett vuxenhem kräver: nya vitvaror, helkaklat badrum, färdigmålade rum och möbler som inte i första hand införskaffats för prislappens skull. Ett dylikt hem får jag besöka, men aldrig bo i. Varför, ja helt enkelt för att det inte hamnar i topp på prioriteringslistan.