torsdag 29 december 2011

Underbar

Så här i mellandagarna faller livet in i en ganska behaglig rytm. Föregående veckas julförberedelser avnjuts och julgranen sprider sin härliga granbarrsdoft i våra ljusbelysta rum. Dagarna är korta och man kan med gott samvete kura skymning med en god bok redan vid 16-tiden, en sann lisa för den trötta vintersjälen. Hittade Bille Augusts "Den goda viljan" som lånefilm på biblioteket igår och kunde därmed avnjuta en perfekt eftermiddag och kväll i sängen tillsammans med fantastiska scenerier och underbara skådespelarinsatser. Älskar dessutom Bergmans ohämmade borgerliga frosseri kantat med andlig stramhet och svart kärlek som darrar av förväntan och melankoli.
Tack julen för att du finns, underbar och älskad.

fredag 16 december 2011

Braigt

Nu har tystnaden lagt sig över Hedda och mina lektioner för nästa vecka är "i hamn" eller i.a.f. på ett teoretiskt plan. Helgen är här och nästa vecka väntar julavslutning. Trots kontiunuerligt återkommande sömnsvårigheter så känns det rätt bra, helt ok faktiskt. Har ett jobb där jag får vara väldigt egocentrerad och prata på om neolitiska revolutionen, samt avsluta veckan med studium som lyfter blicken över tangentbordet. Det är bra, inte alltid toppen, men helt enkelt så är det bra. Har trevliga arbetskamrater som orkar dricka kaffe och lyssna på förlossningsprat, vilket också är bra. Har en bokhylla som jag fyller med pärmar och papper, vilket känns bra för min sorteringsmaniska sida. Och det som just nu känns bra-braigt är att jag/vi snart får träffa en oerhört spännande och efterlängtad liten person.

söndag 11 december 2011

Bäbis och bäbissaker

Tredje advent med snö och en helt fabulös söndag med Hamnmagasinet julklappar, nya mysiga tovade vantar till mig själv och en virkad filt tilll pyttes vagn. Pytte upptar för övrigt nästan var stund av mina tankars vakna tid. Tänker på allt från förlossning till bäbislukt, voksipåsar och silkesmössor. Köpte för övrigt första bäsbismössan i lördags. Det har liksom blivit tradition att jag jag köper en ny liten silkesmössa var gång familjen välsignas med en liten familjemedlem, men jisses vad dyra de blivit. 250 kr för lite, väldigt lite, tyg. Fast vad gör man inte för att hålla liv i en familjetradition. Pyttes omfattande garderob består i nuläget av: en bomullspyjamas, en sparkdräkt, en kofta, två par stumpor och en silkesmössa. I vagnen ligger redan fårskinnet och väntar, samt den fina virkade filten som införskaffades idag. Älskar julen med allt vad den innebär av julpyssel och matstök, men i år ser jag mest fram emot nyåret och Pyttes ankomst.

söndag 4 december 2011

Brandkårsutryckning

" Jag kan flyga, jag är inte rädd", sa Stig Helmer i klassikern Sällskapsresan.
Jag kan springa; är inte för fet, för stel och har inte alls gravidoont överallt. Detta bevisades denna morgon när 160 cm Linda valrossade upp ur sängen i bara mässingen för att rusa nedför trapporna med Texas (världens finaste pudelpojke) som mådde pyton. Jag kan om jag måste, m.a.o, fast jag svor tydligen hela vägen.