tisdag 26 juni 2012

Långa bröst

Har skrivit ett tidigare inlägg om min bärsjal beställd från Sytt och gjort. Letade länge efter en trikåsjal som var tunn i tyget och ekologisk. Är jättenöjd med min sjal, men har tyvärr ett relativt begränsat knytförråd. Som den autodidakta själ jag är så föresatte jag mig att lära genom att göra med hjälp av det virtuella klassrummet. Gunnar ställde upp som den godmodiga och förnöjda gosse han är. Kvällens mål var att hitta en lämplig amningsknytning. Efter diverse vaggor, snedställda dubbelkors... så är jag tacksam och glad för mina långa bröst. Gunnar sover utmattad i Björns famn. Härligt med ledighet då man kan ägna sig åt livets väsentligheter.

måndag 18 juni 2012

Suck

Sol och varmt ute. Riktigt sommarfint, men jag känner mig som en blöt trasa som någon glömt på diskbänken. Nattamning, tidiga arbetsmornar, mötenm möten, möten och så amning, möten, amning, tröttmiddag, amning och natt med amning. Vänster bihåla protesterar när pollenallergin övergått i kronisk inflamation. Kommentar av en elev - du är alltid så glad. Hmm, men jag kan vara så i.i.h hemmasur.

fredag 8 juni 2012

Recept

Och det är fredags kväll och dans i folkets park... men det skiter väl jag i. Tänker lata mig i familjens införskaffade 50-talssoffa för 200 spänn, se på EM och äta hemmagjorda hamburgare (ekokött ok för Björn).
Till JG och LM här kommer receptet.
Kryddburgare
500 g ekoköttfärs
Kryddblandning att täcka burgarna med
chilipulver, koriander, citronskal, svartpeppar, salt, gurkmeja och spiskummin.
Istället för dressing så kör vi harissayoghurt
harissa, yoghurt, mynta, citron, vitlök och salt
 Bröd
vatten, olivolja, salt och vetemjöl.

onsdag 6 juni 2012

Skamligt

Har alltid varit av åsikten att min kropp är fin och bra på alla sätt. Den är lagom stark och relativt fri från krämpor. Den har tagit mig utför branta stup och uppför höga berg. Den har givit liv och näring till dem som vilar i mitt hjärta. Den bär spår av levande livet; skrubbsåret från cykelturen 1980, ärret från den stora vattkoppan, kärleksfårorna som likt åsar löper över livets moder, blodådrorna som framträder tydligare på händer och fötter ju fler jordeår som kroppen tillryggalägger. Den höljer mitt hjärta och min själ.

Att vid "nästan 40" känna sig sådär estetiskt missnöjd känns lite förmätet och som ett stort I-landsproblem, men   jag har fallit till föga för bort med mammakuddetrenden och försöker nu hoppa över de snabba kolhydraterna. Skamligt nog inte alls för hälsans skull, utan i första hand för midjans.

Abete och soffa

På våren så är det mycket som skall fixas...
I vår familj så får det vänta till sommaren. Lönearbetar som en galning och just nu består livet av: lektioner, betygssättning, möten och pappervänderi. Puh och stånk, kul och utvecklande.
Min dag är dock "gjord" eftersom jag för billig penning köpt en fin soffa på blocket och min fina arbetskamrat Lisa meddelade just att jag kan låna deras automobil för hämtningen.